Mini blog hizmeti Tumblr


Mini bloglama giderek yayılıyor ve bununla ilgilii internet siteleri artıyor. Twitter bunlara en büyük örnektir. Karakter sınırlaması olduğundan uzun yazılar yayınlanamıyor. En fazla paylaşmak istediğin yazının linkini yayımlıyorsun.

Bu amaçla geliştirilmiş sitelere tek örnek Twitter değil tabii ki. Sizlere Tumblr'dan bahsetmek istiyorum. Tumblr da bir miniblog sistemi.
Yine bu site için de Twitter'dan daha gelişmiş diyebilirim. Müzik ve fotoğraf paylaşım özelliği de sunuluyor.

Tumblr adresinizi rahatlıkla kişiselleştirebilirsiniz. Hesap açtuğunuzda size şu şekilde bir internet adresi veriliyor: alanadı.tumblr.com... Tumblr adresinizin favicon'unu rahatlıkla değiştirebiliyorsunuz. Adresinize değişik temalar yükleyebiliyorsunuz. Tumblr sitesinde yayınlanan temalar dışında değişik internet sitelerinde de çeşitli temalar bulabilirsiniz.

Tumblr hesabınıza da rss yönlendirmesi yapabiliyorsunuz. Örneğin bir Blogger hesabınız var ve Blogger hesabınıza eklediğiniz her yazı özet akışı yoluyla Tumblr adresinizde görünebiliyor. İsteğinize bağlı olarak bu tarz ayarlamalar da yapabiliyorsunuz.

Miniblog'ların en önemli özelliklerinden biri ola "follow" yani "takip et" özelliği Tumblr'da da var. Takip ettiğiniz Tumblr kullanıcılarını adresinizde gösterebiliyorsunuz. Tumblr hesabınıza giriş yaptığınızda "dashboard" yani "pano" kısmında takip ettiğiniz kullanıcıların yeni girdilerini görebiliyorsunuz. Bu gönderilerden beğendiklerinizi favorilerinize ekleyebiliyorsunuz...
Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang