FriendFeed ve kıyaslamalar


Bahsedeceğim diğer bir site de FriendFeed'dir. Henüz fazla yayılmamış bir site ve zaten yayılmasını da istemem. Ama yayılacak ve bir süre sonra Facebook gibi, Netlog gibi olacak. Bu korkumun sebebi sitenin Türkçe dil seçeneği sunması ve kullanımının kolay olması.

Şimdilik ortam güzel. Kullanıcılar güzel paylaşımlarda bulunuyor. Hoşuna giden şeyler bulabiliyorsun.
Dosya ve resim paylaşım seçenekleri olması ayrı bir güzellik katıyor siteye. Dosya paylaşımı sayesinde müzik paylaşımı yapılabiliyor.

Mini bloglamaya uygun olan FriendFeed bu yönüyle Twitter'a benzesede daha özellikli bir internet sitesi. Facebook'daki gibi bir arkadaşlık sistemi yok. Daha çok Twitter'dakine benziyor. Kullanıcıları takibe alıyorsunuz.

Beğen seçeneği ve paylaş seçeneği var. Gönderileri bu şekilde beğenebiliyorsunuz ya da kendi sayfanızda paylaşabiliyorsunuz. Ve tabi yorum seçeneğini de unutmamak gerek.

FriendFeed sayfanıza Rss yönlendirmesi yapabiliyorsunuz. Örneğin kendi blog sayfanızı Hizmetlerim bölümüne ekliyorsunuz, blog sayfanızı her güncellediğinizde, blog sayfanıza eklediğiniz girdinin başlığı ve linki otomatik olarak FriendFeed sayfanızda paylaşılıyor...
Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang