Google Reader kullanın


Genellikle okumayı seven internet kullanıcılarının takip ettiği çok sayıda internet sitesi vardır. Bu sitelerde makaleler okurlar, yeni eklenen fotoğraf ve resimleri incelerler, güncel bilgileri takip ederler, yeni çıkan müzikleri ve filmleri öğrenirler bu siteler aracılığıyla.

Ama zamanla bu sitelerin sayısı giderek artar. Ve internet kullanıcısının bu siteleri takip etmesi zorlaşır. Yeni eklenen yazıları gözden kaçırabilir veya okumakta geç kalabilir.

Sizlere Google'ın bir hizmetinden bahsedeceğim.
Eğer sizin de anlattığım gibi takip ettiğiniz çok sayıda internet sitesi varsa ve artık takipte sıkıntı ekiyorsanız Google Reader kullanmanızı öneririm.

Hemen hemen her internet sitesinin bir RSS adresi vardır. Bu adres aracılığıyla o siteyi takibe alabilirsiniz. Bunun için geliştirilmiş RSS takip programları vardır. Google Reader bunlara iyi bir alternetiftir.

Google hesabınız varsa hemen Reader sayfasını açabilirsiniz. Burada sol üst köşede "Abonelik ekle" seçeneğini göreceksiniz. Onun üzerine tıkladığınızda küçük bir pencere açılacak. Oraya takip etmek istediğiniz sitenin adresini yazıp "Ekle" dediğiniz zaman, site adresi kaydolacak. Bundan sonra yapılan her güncelleme Google Reader adresinizde görünecek. Bu şekilde takip ettiğiniz bütün siteleri kaydedebilir ve kolay yoldan takip edebilirsiniz.

Bununla ilgili şunu da eklemek gerekir: Blogger kullanıcılarına "Takip" özelliği sunmaya başladı. Blogger hizmetinde oluştırılmuş bir bloga girdiğiniz zaman "İzleyiciler" adı altında bir alan görürseniz buradan takip et seçeneğine tıklayıp o bloga kaydolabiliyorsunuz. Bu şekilde kaydolduğunuz bloglardaki güncellemeler de Google Reader hesabınızda görünür...
Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang