Video ve müzik siteleri

Videolara ulaşmak istendiğinde çoğu kişinin aklına gelen ilk site Youtube'dur. Fakat Youtube uzun süre önce Türk Telekom sansürüyle lanetlendi. Ama sınır tanımayan kullanıcılar için hala ulaşılabilir. Ben DNS ayarlarını değiştirerek ulaşabiliyorum. Bunun dışında engellemeyi kaldıracak değişik programlar var.

Zengin içerikli bir başka video sitesi ise Dailymotion... 28 ayrıı dil seçeneğinin arasında Türkçe de var. Site hızlı işliyor ve bu açıdan kullanıma çok uygun.

Seçeneklerden biri de Pikniktube... Site henüz bakımda. Ama önceki halini biliyorum. Yavaş işliyordu. Umuyoruz bakımdan sonra bu yavaşlıktan kurtulmuş olur.

Rahatlıkla müzik dinleyebileceğiniz sitelerden biri de Fizy... Müzik dinlemek odaklı bir site olsada bir video ve müzik sitesi diyebiliriz Fizy için. Fizy.com da dinlediğiniz müzikleri eposta yoluyla başkalarına gönderebiliyorsunuz. Ayrıca videoları, FriendFeed gibi değişik sosyal alanlarda paylaşma şansı da sunuluyor. Müzik listesi oluşturma özelliğinden yararlanmak isterseniz üye olmanız gerekiyor.

Bir diğer müzik ve video sitesi ise Esnips... Üye olmanız dahilinde size 5 GB alan sunan sitede yalnızca video ve müzik dosyaları değil, çeşitli metin belgeleri ve fotoğraflar da bulunuyor. Kendi müzik listenizi oluşturduktan sonra bu listeyi bir widget ile kendi sitenizde veya blogunuzda yayınlayabiliyorsunuz. Bloguna müzik eklemek isteyenlerin işine yarayan bir site.

Aradığınız müzik ve videolara ulaşabileceğiniz diğer bir site ise ilike... ilike.com MySpace Music ile işbirliği içinde çalışıyor.

MySpace de müziklere ulaşabileceğiniz bir başka kaynak. Myspace.com adresinde amatör sanatçılardan tanınmış sanatçılara kadar geniş bir müzisyen kitleye ulaşabilirsiniz. Üye olup sanatçılarla iletişime geçebilirsiniz. Ve yine üye üye olduktan sonra, eğer kendiniz de müzik yapıyorsanız bunları yayınlayabilirsiniz.

Son olarak yine bir sansürlü siteden bahsedeceğim  Last.fm... Siteyi dinlediğiniz müzikleri takip etmek için kullanabileceğiniz gibi parasını ödedikten sonra Last.fm radyosundan da yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz müzik indirme seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz...
Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang