İnsan sütünden peynir

Daha önce de merak etmişimdir, insan sütü mutfakta herhangi bir yemeğin yapımında kullanılabilir mi.
Tabii ki bunu tek merak eden ben değilim. Merak eden kişi aşçı olunca iş uygulamaya konulabiliyor.
Amerikalı bir aşçı karısının fazla sütünden bunu yaptı ve başarılı oldu. Bu peynirin çok güzel olduğunu söylüyor.

Konu çok garip. Kimisi bunu kadının aşağılanması olarak görüyor.
Bir şey var ki merak uyandırıyor. Şimdi bu kadının sütünden yapılan peynir satılmaya başlanmış, adamın kendi lokantasında. Peki peynir yapmaya nasıl yetiyor bu kadının sütü? Bu nasıl meme, bu nasıl süt?
mtvmsnbc
Share |

En iyi seks yapan kimler?

Hiç merak ettiniz mi hangi milletin insanı daha iyi sevişir. Evet, sex şekli de milletten millete değişiyor.
İngilterede bir gazete bu konuyla ilgili bir araştırma yaptı. Sonuç olara ülkelerdeki seks yaşamı ile ilgili istatistiki bilgilere ulaştı.

Rastgele partner bulma konusunda Yeni Zellandalı bayanlar başı çekiyor. Erkeklerde ise Avusturya önde. Hayatları boyunca yaklaşık otuz partnere sahip oluyorlar. Avustralyada ise en iri memeli hanımlar var.

İsrailde ise bir şehirde iki yüz elli adet kerahane var. Bu sebepten bu şehir elinde bir rekor bulunduruyor.

Almanlarda ise baylar en kötü sevişen insanlar olarak göze çarpıyor. Çünkü Alman baylar pis kokuyorlar...
Share |

Blog yazarı ol

İnternet, insanlara gerçek dünyada olduğundan daha fazla özgürlük sağlıyor. Kimisi bunun için sahte bir özgürlük diyebilir (görüş meselesi)... En azında insanlar belli rumuzlar ardında daha rahat konuşabiliyor. Yasal düzenlemelerle rahatların daha da kaçacağı ortada fakat.

İnternet kullanıcılarının en büyük kendini gösterme alanı ise bloglar olarak görünüyor. Miniblog hizmetlerinin ortaya çıkması ve çoğalması ise bu alanı genişletti. Twitter, FriendFeed, Tumblr gibi siteler bunun en bilindik örnekleri.Facebook da bi bakıma bunu karşılayan sitelerden bir tanesi.

Miniblog hizmetleri henüz bu kadar yaygın değilken şu söylendi: "Gelecekte hemenhemen herkesin bir blog sayfası olacak". Ben olmayacağını düşündüm. Nasıl olurdu da herkes bir blog açar ve buraya yazı yazar. O zaman büyük ihtimalle kopya blogların sayısı tavan yapar.
Sonra miniblog hizmetleri geldi. Başta Twitter inanılmaz bir popülerlik kazandı. Öyle ki insanlar Twitter üzerinden çok kısa bir sürede örgütlenip eylem yapabildiler.

Miniblog sitelerini satın almak için uğraştı büyük firmalar. Çünkü bu iş giderek büyüyordu. Büyük firmalar da kendi tekelleri için bu alanda kendilerini göstermeliydi. Elbette kapitalist internet dünyasında yaşanması normal şeyler bunlar.

İlk başta firmalarrın/şirketlerin internet siteleri vardı. Artık blog sayfaları da var. Bir şirket, iş ortamını blog sayfasında yayınlıyor. Bu da bir sıtrateji tabii ki. Çünkü insanlar özel hayatları kurcalamayı seviyor, başkalarının özel hayatına merak duyuyor. Bu şekilde şirkete olan ilginin artırılması ve dikkat çekmek amaçlanıyor.

Kişisel bloglar ve topluluk blogları var. Kişisel blogların yazarları tek bir kişiyken, topluluk(komünite) bloglarını birden çok kişi hazırlıyor. Topluluk bloglarında (eğer reklam geliri varsa) ya yazarların hepsi reklam gelirlerinden pay alıyor ya da sadece yönetici bütün parayı alıyor.

Şöyle bir şey de duydum, sanırım gelecekle ilgili tahminler yapan araştırmacıların çıkardığı bir kitapta yazıyormuş: Gelecekte blogların tamamen ortadan kalkacağını söylüyor. Herkesin bir blogu olacak düşüncesiyle ters düşen bu düşünce şu an için daha uzak görünüyor...
Share |

Bumerang