Msn adresi al

Şimdi vereceğim adres sizi doğrudan msn kayıt formuna yönlendirecek. Bu formu doldurduğunuzda msn adresi açmış olacaksınız. Hotmail alma seçeneklerini iyi doldurunuz.

Açtığınız msn adresinin şifresi sonradan birillerinin eline geçebilir veya farklı bir sebepten dolayı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için parola sıfırlama seçeneklerini iyi ayarlayın. Eğer varsa diğer bir e-posta adresi de yazmanız sizin için iyi olacaktır.

Almak istediğiniz msn adresini daha önce başkaları almış olabilir. Bu yüzden değişik adres seçenekleri oluşturun kendinize. Unutmayın ki hotmail'e kaydolmuş milyonlarca insan var.

Çok uzun isimli msn adresleri almayın. Eğer uzun isimli bir adres alırsanız hem kendiniz hesabınızı açarken çok zahmete girersiniz. Hem de başkalarına kaydetmesi için adresinizi verirken güçlük çekersiniz.
Buradan kayıt formuna ulaşabilirsiniz...
Share |

Arama motorları (çesitler - alternatifler)

İnternette en çok kullanılan arama motoru Google... Ama bu başka arama motorları olmadığı anlamına gelmez. Bu yazıda sizlere çeşitli arama motorlarını ve Google alternatiflerini sunacağım...

Blog arama motorları
  • Blog arama motoru denilince akla ilk gelenlerden biri Technorati'dir. Site henüz 'beta' olarak çalışmasına rağmen büyük bir popülerlik kazanmış durumda. Ayrıca Alexa'ya göre de en başarılı blog arama motoru konumunda.
  • Hakia isimli blog arama motoru da iyi sonuçlar sunan bir site. Arama sonuçlarına kaynaklık eden: Open Web, Galleries, Credible Sources, Pubmed, News, Blogs, Twitter, Wikipedia, İmages, Videos...
  • Blogdigger,  değişik arama alternatifleri sunan bir blog arama motoru. Örneğin resimlerde de arama yapabiliyor ve bloglardaki resimleri görebiliyorsun.
Google alternatifleri
    • Fisssh, Google'a alternatif olabilecek bir arama motoru. Aramalarınızda başarılı sonuçlar sunuyor.
    • Birden fazla arama motorunu kapsayarak arama yapan bir arama motoru: Ixquick.. . Ana sayfanın tema düzenini değiştirme şansı tanıyan, hızlı çalışan bir arama motoru. 18 ayrı dil seçeneği var. Bunların arasında Türkçe de bulunuyor.
    Sosyal medya arama motoru
      • Sosyal medya siteleri giderek gelişiyor ve çoğalıyor. Bu siteler içerisinde arama yapma şansı tanıyan bir site: Socialmention... Arama seçeneğini şu seçillerde değiştirebiliyorsunuz: Blogs, Microblogs, Networks, Bookmarks, Comments, Events, Images, News, Videos, Audio, Questions, All... Arama seçeneklerinin içinde Blogs kısmının bulunması bu arama motorunu aynı zamanda bir blog arama motoru yapıyor.
      Share |

      Ücretsiz icon set kaynakları

      Blogunuz veya siteniz için ücretsiz icon kaynakları mı arıyorsunuz? Eğer adresinizde kullandığınız iconların birbiriyle uyumlu olmasını istiyorsanız icon setlere ihtiyacınız var demektir...  
      • IconFinder.net adresinden daha önce bahsetmiştim. Simdi vereceğim adres de IconFinder içerisinde yer alıyor. Buradan ise icon setlere ulaşabilirsiniz. Bu adreste beğendiğiniz bir icona tıkladığınız zaman açılan sayfada, ilk önce sayfanın biraz asagisinda tıkladığınız iconun değişik boyutlarını, sayfanın biraz asağisinda ise iconun bütün setini bulabilirsiniz.
      Diğer ücretsiz icon setler!
      • Şimdi vereceğim adreste ise yirmi yedi adet, yuvarlak şekilli icon var. Paketteki iconlar üç ayrı büyüklükte sunuluyor: 128x128, 64x64, 32x32... Blogger, DesignFloat, Digg, Facebook, Flickr, Google, MySpace, Reddit, bir RSS simgesi, StumbleUpon, Technorati, WordPress, Yahoo! ve YouTube... Buradan ulaşabilirsiniz. Ve burada başka bir alternatif...
      • Vereceğim diğer adreste sadece RSS iconları var. Farklı renklerde 18 adet icondan oluşan bir set. Yine aynı şekilde üç ayrı büyüklükte sunuluyor.  Bu web 2.0 iconlarını da ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Buradan buyrun...
      • Sıradaki adreste ise daha çok bir meslek dalına özgü iconlar var. Bu iconları temasal bir internet sitesinde, hiçbir kısıtlama olmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ücretsiz sağlık iconlarına buradan ulaşabilirsiniz. Sağlık üzerine site oluşturmak isteyenlerin işine yarayacaktır...
      • Bu adreste ise ücretli olarak sunulan icon set'ler var. İşinize yarayabilecek bir kaynak olduğu için burada belirtmek istedim. Buradan ulaşabilirsiniz.
      • Şüphesiz en çok aranan iconlardan bir tanesi de Twitter iconları. Kişiler bloglarından veya internet sitelerinden Twitter hesaplarına yönlendirme yapmak için bu iconları ararlar. Çok çeşitli twitter iconlar yapıldı. Ben de bu yüzden birden fazla kaynak göstereceğim. 1. set  /  2. set  /  3. set  /  4. set  /  5. set
      • Paylaşacağım diğer bir setteki iconlar elle çizilmiş görünümünde. Kullanılan renkler çok canlı. Renli bir blog oluşturmak isteyenlerin işine yarayabilir. Buradan buyrun.
        Share |

        Blogger ipuçları - yardım

        Acemi blogcular yeni açtıkları bloglarında pek çok hata yaparlar. Bu sebepten ziyaretçi kazanamazlar. Şimdi bu yazıda anlatacaklarım basit ama işinize yarayacak şeyler. Bunlar aynı zamanda SEO öğrenmek isteyenler için bir başlangıç sayılabilir.

        • En başta oluşturduğunuz blogun içeriği kesinlikle orjinal/özgün olmalıdır. Eğer kopyala yapıştır şeklinde içerik oluşturursanız, yani çalıntı içerik, kaybeden siz olursunuz. Çalıntı içerik oluşturarak internet alemine birşey katmayacağınız gibi blogculuktada başarılı olamazsınız.

        • Bilmeniz gereken en önemli bilgilerden bir de şudur: Ziyaretçilerin blogunuzdan kaçmasını istemiyorsanız blogunuzun hızlı açılması gerekir. Eğer blogunuzu gereksiz eklentilerle doldurursanız (takvim, saat vb.) bu kaçınılmaz olur. Kimsenin sizin blogunuzdayken saatle işi yoktur. İnsanlar blogunuzu yazılar ve diğer içerikler için ziyeret eder. Sonuç olarak: Gereksiz eklentiler kullanmayın, blogunuzun hızlı açılmasını sağlayın...

        • Ziyeretçiler için blog teması da önemlidir. Temada kullanılan renkler iyi seçilmelidir. Eğer blogunuzun her yeri reklamlarla doluysa ve ziyaretçi okumak istediği bir bilgiye odaklanamıyorsa, blogdan hemen kaçmak isteyecektir. Aynı zamanda seçtiğiniz yazı şekli ve rengi de göz yormayacak şekilde olmalıdır. Ziyaretçi bilgi almak isterken baş ağrısı çekmeye başlamamalıdır.

        • Link verme oranınız da ziyetçiler için olduğu kadar arama motorları için de önemlidir. Eğer gereğinden fazla link veriyorsanız, diğer arama motorları tarafından blogunuz bir arama motoru olarak algılanacaktır. Sonuç olarak çok link vermek size birşey kazandırmaz...

        • Bloggerların en önemli sorunlarından biri de index sorunudur. Blog girdilerinizin hızlı indexlenmesini istiyorsanız backlink oranınızın fazla olması gerekiyor. Backlink başka sitelerden aldığınız link demektir. Size ne kadar çok link verilmişse indexlenme hızınız da o kadar fazla olur...
        Share |

        İnternet gitar dersleri

        İnternet üzerinden gitar dersi almak isteyen pek çok kişi var. Bunu yaparken uygun siteler bulmak sorun olabilir. Ben sizlerle işinize yarayabilecek bilgi kaynaklarını paylaşacağım.

        Sitede bulacağınız animasyonlu parmak egzersizleriyle parmaklarınızı geliştirebilirsiniz. "Nota" bölümünden notaların gitar üzerindeki yerlerini öğrenebilirsiniz. "Akorlar" bölümünden bütün akorların gitar üzerinde gösterimlerine ulaşabilirsiniz. "Tuner" bölümünden gitarınızın akord ayarını yapabilirsiniz. "Tablature" kısmındaki animasyonlardan yararlanarak tab okumayı öğrenebilirsiniz. "Ritim" bölümünde ritm çalışmaları yapabilirsiniz. "Video" bölümünde ise ritimlerin ve daha fazlasının video gösterimine ulaşabilirsiniz. "Atolye" bölümünde akustik gitarınızı profesyonel sahne gitarına nasıl çevireceğinizi öğrenebilirsiniz. Gitarist.us işinize çok yarayabilecek bir internet sitesi.

        Sizi yönlendireceğim diğer bir sitede ise gitar akorları ve tabları bulabilirsiniz. Adreste yerli sanatçıların ve yabancı sanatçıların eserlerini bulabilirsiniz. Kategoriler arasında bass gitar tabları da bulunuyor. Site aracılığıyla stüdyolara da ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda müzikle ilgili haberlere de ulaşabileceğiniz bir kaynak niteliğinde. Akor Merkezi de  işinize yarayabilecek sitelerden birisi.

        Stüdyo24.net adresinde de gitar akorları, gitar tabları ve şarkı sözlerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu sitede ünlü olmayan sanatçıların kayıtları da bulunuyor. Bu özelliğiyle Stüdyo24 müzik grubu elemanı bulma sitesi olarak da gösteriliyor.

        Öner Yavuz'a ait Dailymotion hesabında "online gitar dersleri" videolarına ulaşabilirsiniz.Adreste bulunan 69 adet video sizlere rehberlik edecek nitelikte...
        Share |

        Video ve müzik siteleri

        Videolara ulaşmak istendiğinde çoğu kişinin aklına gelen ilk site Youtube'dur. Fakat Youtube uzun süre önce Türk Telekom sansürüyle lanetlendi. Ama sınır tanımayan kullanıcılar için hala ulaşılabilir. Ben DNS ayarlarını değiştirerek ulaşabiliyorum. Bunun dışında engellemeyi kaldıracak değişik programlar var.

        Zengin içerikli bir başka video sitesi ise Dailymotion... 28 ayrıı dil seçeneğinin arasında Türkçe de var. Site hızlı işliyor ve bu açıdan kullanıma çok uygun.

        Seçeneklerden biri de Pikniktube... Site henüz bakımda. Ama önceki halini biliyorum. Yavaş işliyordu. Umuyoruz bakımdan sonra bu yavaşlıktan kurtulmuş olur.

        Rahatlıkla müzik dinleyebileceğiniz sitelerden biri de Fizy... Müzik dinlemek odaklı bir site olsada bir video ve müzik sitesi diyebiliriz Fizy için. Fizy.com da dinlediğiniz müzikleri eposta yoluyla başkalarına gönderebiliyorsunuz. Ayrıca videoları, FriendFeed gibi değişik sosyal alanlarda paylaşma şansı da sunuluyor. Müzik listesi oluşturma özelliğinden yararlanmak isterseniz üye olmanız gerekiyor.

        Bir diğer müzik ve video sitesi ise Esnips... Üye olmanız dahilinde size 5 GB alan sunan sitede yalnızca video ve müzik dosyaları değil, çeşitli metin belgeleri ve fotoğraflar da bulunuyor. Kendi müzik listenizi oluşturduktan sonra bu listeyi bir widget ile kendi sitenizde veya blogunuzda yayınlayabiliyorsunuz. Bloguna müzik eklemek isteyenlerin işine yarayan bir site.

        Aradığınız müzik ve videolara ulaşabileceğiniz diğer bir site ise ilike... ilike.com MySpace Music ile işbirliği içinde çalışıyor.

        MySpace de müziklere ulaşabileceğiniz bir başka kaynak. Myspace.com adresinde amatör sanatçılardan tanınmış sanatçılara kadar geniş bir müzisyen kitleye ulaşabilirsiniz. Üye olup sanatçılarla iletişime geçebilirsiniz. Ve yine üye üye olduktan sonra, eğer kendiniz de müzik yapıyorsanız bunları yayınlayabilirsiniz.

        Son olarak yine bir sansürlü siteden bahsedeceğim  Last.fm... Siteyi dinlediğiniz müzikleri takip etmek için kullanabileceğiniz gibi parasını ödedikten sonra Last.fm radyosundan da yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz müzik indirme seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz...
        Share |

        Bumerang